В моїх найблищих планах (у день Св. Миколая) зробити солодкий стіл.
Так як часу в останній день буде бракувати, тому роблю що можу наперед.
Додаю примітку! (22.12.14) Прийом не спрацював, айсінг по цьому рецепту не застиг, навіть за 2 доби, і (чомусь я про це забула, хоча розмірковувала) я не змастила папір для випічки будь-яким жиром. Все прилипло і не відчипилось. Буду продовжувати працювати в цьому напрямі! Це не перше декороване мною печиво, але рецепт новий і технологія заготовок не випробувана. Фото звіт внизу повідомлення.
Додаю примітку! (22.12.14) Прийом не спрацював, айсінг по цьому рецепту не застиг, навіть за 2 доби, і (чомусь я про це забула, хоча розмірковувала) я не змастила папір для випічки будь-яким жиром. Все прилипло і не відчипилось. Буду продовжувати працювати в цьому напрямі! Це не перше декороване мною печиво, але рецепт новий і технологія заготовок не випробувана. Фото звіт внизу повідомлення.
Сьогодні 16.12.14 зробила заготовки для печива сніжинки. Зараз вони підсихають.
Все, що мені залишиться зробити - це спекти свіженьке печиво і з допомогою айсінгу (королівської глазурі) прикріпити заготовки до печива.
Її рецепт простий (на 6 великих і 12 середніх сніжинок + ще залишилось для декору зверху до завтра).
Королівська глазур (Айсінг)
1 білок великого яйця
225 г цукрової пудри
будь-який ароматизатор (я взяла Амаретто, пахне мигдалем)
Обов'язково просіяти цукрову пудру. Влити у неї білок та декілька крапель ароматизатору.
На малій швидкості міксера змішати все до однорідної консистенції. Потім збільшити швидкість і взбити 2-3 хв. Якщо суміш загуста і не взбивається - потрібно додати декілька крапель води.
Далі потрібно вкрити айсінг харчовою плівкою, щоб він не пересихав (покривати потрібно поверхню айсінгу).
Завчасно я намалювала свої сніжинки, використовуючи формочки, з допомогою яких буду робити печиво.
Щоб заготовки вийшли рівненькі, я закріпила папір з малюнком на рівній дошці. Поверх прикріпила на скотч папір для випічки.
Лінії (контури) я робила з густої та пластичної глазурі, я ще трошки додала води і все гарно розмішала. Використовувала кондитерську насадку з круглим отвором №3.
Почекала поки підсохнуть.
Щоб заповнити айсінгом серединки, розбавила його водою до рідшої консистенції. Я використала насадку № 7 (круглий, але ширший отвір). Треба було обережно видавлювати і слідкувати, щоб не капав айсінг з насадки. Ледь вологим пензликом я рівномірно розприділила айсінг по всій необхідній поверхні.
Завтра я додам деталей зверху, щоб вигляд був завершеним.
Маю ще декілька ідей, буду їх опрацьовувати.
Немає коментарів:
Дописати коментар