неділя, 7 грудня 2014 р.

РУЛЕТ. Спроба №1 Швейцарський рулет з сирно-шоколадним кремом

 

Для тіста я використала рецепт Швейцарського полуничного рулету, розміщеного на сторінці блога julycupcakes з невеликими змінами.
Корж вийшов мягеньки та щільний, а крем з вираженим смаком сиру та шоколаду, кава не відчувається, але створює приємний післясмак.



6 яєць (кімнатної температури)
110 г цукру 
60 г молока
45 г олії
100 г борошна
15 г картопляного крохмалу

Приготування:
Протвень застелити папером для випічки. Духовку розігріти до 150 °С.
Яйця гарно помити та висушити. Відміряти цукор, молоко, олію. Просіяти борошно та крохмал в одну мисочку.
Розділити акуратно жовтки від білків (не додавайте ті білки, в які ненароком потрапив жовток).
Взбити білки і в кінці взбивання додати 90 грам цукру, взбити разом до стійкого стану. Особисто я взбиваю цими ж насадками тісто далі, не мию їх від білків.


Жовтки, цукор, молоко та олію з'єднати. Гарно змішати міксером.



Ввести просіяні борошно і крохмал. Змішати міксером до однорідного стану.


Тепер обережно, рухами знизу вверх, вмішуємо білок в тісто - частинами - до однорідності і виливаємо у підготовлену форму. Стараємось рівномірно розприділити тісто.


Випікати від 10 до 18 хв. (залежно від духовки). Готовність провіряти зубочисткою- до неї не повинно прилипати тісто, яке розміщене в центрі. 
А зараз саме цікаве!!!
Як же ж зробити цей рулет. Я взяла кухонний рушник, виклала бісквіт зверху на нього і разом з ним скрутила рулет. Остудила повністю. 
І тут мене постигла невдача, корж злегка прилип до рушника. А дійшовши до середини при розкручуванні - пішла невелика тріщина.
Отже завдання №1:Дізнатися як якісно зробити рулет і провірити на практиці.

Переходимо до крему.
Його вийшло забагато, тому я пишу половинну порцію, яка б підійшла на один рулет.

50 г чорного шоколаду
1 ч.л. розчинної кави
250 г вологого якісного домашнього сиру
2,5 -3 ст. л. цукру
кориці маленьку щіпку

Розтопити шоколад на паровій бані. Я його розплавляла у мікрохвильовці, час від часу розмішуючи і нагріваючи знову, до повного плавлення. Каву розчинити у 2 ст. л. кип'ятку. Гарно розбити сир, а ще краще протерти через сито (я цього не зробила і відчувались де-не-де крупинки). Додати в сир цукор, корицю і каву. Все гарно взбити міксером.


Додати злегка охолоджений шоколад і все змішати до однорідного стану.


Акуратно змастити корж кремом, скрутити рулет, замотати його у харчову плівку і в холодильник не менше ніж 30 хв.

От який він вийшов зверху.


Така ось тріщина. Можна звичайно все залити щоколадною глазур'ю, але як бути, коли хочеться зробити, наприклад, такий узор у вигляді чашечок?

З'ївши його, у мене залишилось бажання спробувати його ще раз, саме у такому поєднанні.



Немає коментарів:

Дописати коментар